Οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων καταλαμβάνουν έκταση περίπου 3.500 τετρ. μέτρων και αποτελούνται από:
- Βιομηχανικό Εργαστήριο Μηχανικής & Επεξεργασίας Τροφίμων εμβαδού περίπου 1000 τετρ. μέτρων.
- Ερευνητικό Εργαστήριο Μελέτης Φυσικών και Χημικών Παραμέτρων Τροφίμων, εμβαδού περίπου 250 τετρ. μέτρων.
- Ερευνητικό Εργαστήριο Ανάπτυξης και Δοκιμών Νέων Τροφίμων, εμβαδού περίπου 80 τετρ. μέτρων.
- Ερευνητικό Εργαστήριο Μικροβιολογίας Τροφίμων.
- Ερευνητικό Εργαστήριο Γενετικής Ανάλυσης Τροφίμων.
- Ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας 104 ατόμων.
- Έξι αίθουσες διδασκαλίας χωρητικότητας 50 ατόμων η καθεμία.
- Ένα σπουδαστήριο εφοδιασμένο με Η/Υ και παροχή υπηρεσιών Internet χωρητικότητας 28 ατόμων.
- Δύο εργαστήρια Η/Υ και πολυμέσων, το ένα χωρητικότητας 14 ατόμων και το άλλο 50 ατόμων.
- Εργαστήρια άσκησης των φοιτητών στα αντικείμενα:
- Χημεία και Ανάλυση Τροφίμων.
- Μικροβιολογία Τροφίμων.
- Οργανοληπτικός Έλεγχος Τροφίμων.
- Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων.
- Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Κρέατος και Κρεατοσκευασμάτων.
- Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Ελαιόλαδου και λιπαρών υλών.
- Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Αλιευμάτων.
- Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Προϊόντων Σιτηρών.
- Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Φρούτων και Λαχανικών.
- Βιοτεχνολογία Τροφίμων.