2nd Agrifood: Fast Forward into the Future

  • Διάρκεια: 03/04/2024 17:00 - 03/04/2024 20:00

2nd Agrifood: Fast Forward into the Future

Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας

03 Απριλίου 2024 ώρα 17:00 – 20:00

Αναλυτικό Πρόγραμμα

 

17:00- 17:15 Έναρξη-Εισαγωγή

Έναρξη Χαιρετισμός Προέδρου ΑΤΕCluster

«Ο ρόλος της Ζώνης Καινοτομίας στο οικοσύστημα καινοτομίας» Καθ. Παναγιώτης Κετικίδης Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας

17:15 – 18:15 Έρευνα

«From FoodChem Lab to Table: Research Activities and Collaboration», Καθ. Αδαμαντίνη Παρασκευοπούλου ΑΠΘ/ Τμήμα Χημείας/ Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων

«Αξιοποίηση Παραπροϊόντων του Αγροδιατροφικού Τομέα για την Παραγωγή Συστατικών Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας», Καθ. Ιωάννης Μουρτζίνος ΑΠΘ/Τμήμα Γεωπονίας/ Τομέας Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων

«Ανάπτυξη νέων προϊόντων τροφίμων από το εργαστήριο στην κλίμακα πιλότου», Καθ. Ελένη Καλογιάννη ΔΙΠΑΕ/ Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών/ Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων

«Η κτηνοτροφική παραγωγή και η ασφάλεια των τροφίμων ζωικής προέλευσης καθώς η περιοχή μας γίνεται επίκεντρο της κλιματικής κρίσης» Θεόδωρος Καλλίτσης Αμερικανική Γεωργική Σχολή

18:15 – 19:00 Βιομηχανία

«2050: Preparing for Change in the Agri-food System in Greece», Καθ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, Αμερικανική Γεωργική Σχολή/ Κολλέγιο Περρωτής

«Που το πάνε οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας; Ανάλυση των Αποτελεσμάτων του BResilient», Θεόδωρος Τσαμουρτζής, ATECluster

Συζήτηση

19:00 – 19.45 Καινοτομία

«Αγροδιατροφικά Συστήματα σε Περίοδο Κρίσης: Ο ρόλος της καινοτομίας», Καθ. Αναγνώστης Αργυρίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου & ΕΚΕΤΑ/Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών

«Open Innovation Challenges: Innovation for Society Awards 2024», Σταύρος Μαντζανάκης OSLO/Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

«Πόση Τεχνολογία Χωράει από το Χωράφι στο Πιάτο;», Σταύρος Παπαδόπουλος Νέα Γεωργία/ Νέα Γενιά

19:45 – 20:00 Ανοιχτή Συζήτηση – Συμπεράσματα