Παρακαλούνται οι φοιτητές που δήλωσαν πρόθεση εκπόνησης πτυχιακής εργασίας για το εαρινό εξάμηνο 2023-24 να επικοινωνήσουν με τους καθηγητές που εμφανίζονται στη λίστα ώστε να αναλάβουν κάποιο θέμα.
Ελληνικός τίτλος | Αγγλικός τίτλος | Εισηγητής | Παρατηρήσεις |
Χρησιμοποίηση σκόνης από κουκούτσια ελιάς ως ενισχυτικό σε συσκευασίες αμύλου | Using olive core powder as reinforcer in starch packaging | Γούλας | |
Μελέτη της αποθήκευσης ρυζιών και οσπρίων σε συσκευασίες αμύλου με ασκορβικό οξύ | Study of storing rices and legumes in starch packaging with ascorbic acid | Καραγεωργίου | |
Μελέτη με υπολογιστική ρευστοδυναμική της θέσης του ψυχρού σημείου κατά την διάρκεια της αποστείρωσης κυλινδρικής κονσέρβας. | A CFD study of the cold spot position in a cylindrical can during sterilization | Κουλούρης | Προαπαιτούμενο: η επιτυχής παρακολούθηση του μαθήματος «Εφαρμογές Πληροφορικής στην Τεχνολογία Τροφίμων» |
Εφαρμογή μεθοδολογίας ανάλυσης water pinch για την ελαχιστοποίηση της χρήσης νερού στις βιομηχανίες τροφίμων. | Application of the water pinch analysis methodology for the minimization of water usage in food industries | Κουλούρης | Επιθυμητή η επιτυχής παρακολούθηση του μαθήματος «Μελέτη και Σχεδιασμός Βιομηχανιών Τροφίμων» ή η πρόθεση παρακολούθησής του κατά το ΧΕ 24-25 |
Ταυτοποίηση βακτηρίων απομονωμένων από μύδια και νερό από διαφορετικές μυδοκαλλιέργειες της Ελλάδας με παραδοσιακές και μοριακές τεχνικές | Identification of bacteria isolated from mussels and water from different mussel farms in Greece using traditional and molecular techniques | Λυκοτραφίτη | |
Επίδραση της ξήρανσης σε τούνελ θερμού αέρα στη διατροφική αξία φρούτων και λαχανικών | Effect of hot air drying method on the nutritional value of fruits and vegetables | Μωρίκη | |
Τρισδιάστατη εκτύπωση ελαιοπηκτών | Three dimensional printing of oleogels | Ριτζούλης | |
Αλληλεπιδράσεις υδροκολλοειδών τροφίμων με μοντέλα σάλιου: Προσομοίωση του στυφού | Interactions between colloidal foods and saliva substitutes: Simulation of astringency | Ριτζούλης | |
Μελέτη ανάπτυξης ακινητοποιημένων και αιωρούμενων μικροφυκών | Study of immobilized and suspended microalgae growth | Σαμαράς | |
Παρασκευή και εφαρμογές ελαιπηκτών με κηρούς | Preparation and applications of oleogels with waxes | Δημακοπούλου | |
Σύγκριση λειτουργικών χαρακτηριστικών φυσικού αμύλου πατάτας και αμύλου πατάτας που έχει υποστεί ξήρανση με εκνέφωση | Comparison of the functional properties of native potato starch and spray dried potato starch | Μαρινοπούλου |