Τεχνικά Αγγλικά
Γενικά
- Κωδικός: 276-190610
- Εξάμηνο: 6ο
- Επίπεδο Σπουδών: Προπτυχιακό
- Τύπος μαθήματος: Υποχρεωτικό, Ανάπτυξης Δεξιοτήτων
- Γλώσσα διδασκαλίας και εξετάσεων: Ελληνικά / Αγγλικά
- Το μάθημα διατίθεται σε φοιτητές Erasmus
- Μέθοδοι Διδασκαλίας (Ώρες/εβδ.): Διαλέξεις (2)
- Μονάδες ECTS: 3
- Σελίδα μαθήματος: https://exams-geo.the.ihu.gr/course/view.php?id=319
Περιεχόμενα μαθήματος
- Κείμενα με θέμα: νομοθεσία και κανονισμοί για την τεχνολογία τροφίμων, διατροφή και επεξεργασία τροφίμων, μέθοδοι επεξεργασίας τροφίμων, ανάπτυξη προϊόντων, συστήματα παραγωγής, διαδικασίες συντήρησης, ασφάλεια τροφίμων (ΙSO, HACCP), τυποποίηση τροφίμων, καινοτόμα τρόφιμα.
- Επαναληπτική άσκηση δευτερευουσών προτάσεων.
- Ανάκτηση πληροφοριών από το διαδίκτυο.
- Προφορική παρουσίαση εργασιών.
- Υπόδειγμα και συγγραφή βιογραφικού σημειώματος.
Μαθησιακοί Στόχοι
Το μάθημα αποσκοπεί στην επίτευξη των ακόλουθων μαθησιακών αποτελεσμάτων από τους φοιτητές:
- απόκτηση γνώσης της ορολογίας της Τεχνολογίας Τροφίμων μέσα από κείμενα,
- συμπλήρωση διαγραμμάτων και πινάκων,
- συγγραφή αναφοράς, άρθρου, περίληψης,
- συγγραφή βιογραφικού σημειώματος,
- επαναληπτικές ασκήσεις γραμματικής,
- τεχνικές ανάγνωσης.
Γενικές Ικανότητες
- Αναζήτηση, ανάλυση και σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών, με τη χρήση και των απαραίτητων τεχνολογιών.
- Αυτόνομη εργασία.
- Εργασία σε διεθνές περιβάλλον.
- Εργασία σε διεπιστημονικό περιβάλλον.
Μέθοδοι Διδασκαλίας
Πρόσωπο με πρόσωπο
- Διαλέξεις (θεωρία και ασκήσεις) στην αίθουσα.
Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών
- Σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή.
- Επικοινωνία με τους φοιτητές στην ηλεκτρονική διαδικτυακή πλατφόρμα Moodle.
Οργάνωση Διδασκαλίας
Δραστηριότητα | Φόρτος εργασίας εξαμήνου |
Διαλέξεις | 20 |
Αυτοτελής Μελέτη | 55 |
Σύνολο | 75 |
Αξιολόγηση Φοιτητών
Μέθοδοι αξιολόγησης:
- Γραπτές τελικές εξετάσεις (100% του τελικού βαθμού).
Τα κριτήρια αξιολόγησης παρουσιάζονται και αναλύονται στους φοιτητές κατά την έναρξη του εξαμήνου.
Συνιστώμενη Βιβλιογραφία
- Boskos, D. 1998. English-Greek dictionary of food science and technology. Gargatanis Publications.
- International Food Information Service (IFIS Publishing) (Eds.). 2009. Dictionary of Food Science and Technology. Wiley-Blackwell.
- Jeantet, R., Croguennec, T., Schuck, P., & Brulé, G. (Eds.) 2016. Handbook of food science and technology 2: food process engineering and packaging (Vol. 2). ISTE Ltd.
- Jeantet, R., Croguennec, T., Schuck, P., & Brulé, G. (Eds.). 2016. Handbook of food science and technology 3: food biochemistry and technology (Vol. 3). ISTE Ltd.
- Katsampoxaki-Hodgetts, K. 2017. English for Chemistry EAP. Disigma Publications.
- Morton, I. D. & Morton, C. 1977. Elsevier’s dictionary of food science and technology: in four languages, English, French, Spanish, German, with an index of Latin names. Elsevier Scientific Publishing Co.
- Rizomilioti, V. & Malivitsi, Z. 2021. The Chemistry between us. Athanasiou Altintzi Publications.