Καλώς ήλθατε στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΔΙ.ΠΑ.Ε.
Σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.
Από τον Μάιο του 2019, με το Νόμο 4610/ΦΕΚ αρ. 70/7-5-2019, το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων μετονομάστηκε σε Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, ανήκει στη Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και διαθέτει πενταετές Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών.
Το Τμήμα έχει ως αποστολή του την εκπαίδευση των φοιτητών στο αντικείμενο της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, τον επιστημονικό κλάδο στον οποίο βιολογικές, φυσικές, χημικές και μηχανικές επιστήμες χρησιμοποιούνται για τη μελέτη της φύσης των τροφίμων, των αιτίων που προκαλούν τις αλλοιώσεις τους και τις αρχές στις οποίες στηρίζεται η επεξεργασία τους. Οι γνώσεις αυτές βρίσκουν εφαρμογή στον έλεγχο και την παραγωγή ασφαλών, θρεπτικών και οργανοληπτικά αποδεκτών τροφίμων. Οι άρτια καταρτισμένοι απόφοιτοι μπορούν να στελεχώσουν με επιτυχία την ελληνική βιομηχανία τροφίμων, δημόσιους φορείς και ελεγκτικούς μηχανισμούς ή να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.
Συνέδρια
Προβολή όλων19th Food Colloids Conference, 14-18 Απριλίου, Θεσσαλονίκη
Με τιμή σας προσκαλούμε στο Διεθνές Συνέδριο “19 th Food Colloids: Using colloid science to find new sustainable solutions in food” το οποίο θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης …
Νέα/Διακρίσεις/Προκηρύξεις Μελών ΔΕΠ
Προβολή όλωνΒράβευση της κυρίας Ιμσιρίδου στο XVIII International Conference on Food Science and Nutrition
Η παρουσίαση της Καθηγήτριας του Τμήματος κυρίας Ιμσιρίδου βραβεύτηκε ως η καλύτερη στο XVIII International Conference on Food Science and Nutrition το οποίο πραγματοποιήθηκε 15-16/7 στη Στοκχόλμη. Θερμά συγχαρητήρια! best_presentation_certificate