2nd Agrifood: Fast Forward into the Future
- Διάρκεια: 03/04/2024 17:00 - 03/04/2024 20:00
2nd Agrifood: Fast Forward into the Future
Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας
03 Απριλίου 2024 ώρα 17:00 – 20:00
Αναλυτικό Πρόγραμμα
17:00- 17:15 Έναρξη-Εισαγωγή
Έναρξη Χαιρετισμός Προέδρου ΑΤΕCluster
«Ο ρόλος της Ζώνης Καινοτομίας στο οικοσύστημα καινοτομίας» Καθ. Παναγιώτης Κετικίδης Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας
17:15 – 18:15 Έρευνα
«From FoodChem Lab to Table: Research Activities and Collaboration», Καθ. Αδαμαντίνη Παρασκευοπούλου ΑΠΘ/ Τμήμα Χημείας/ Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων
«Αξιοποίηση Παραπροϊόντων του Αγροδιατροφικού Τομέα για την Παραγωγή Συστατικών Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας», Καθ. Ιωάννης Μουρτζίνος ΑΠΘ/Τμήμα Γεωπονίας/ Τομέας Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων
«Ανάπτυξη νέων προϊόντων τροφίμων από το εργαστήριο στην κλίμακα πιλότου», Καθ. Ελένη Καλογιάννη ΔΙΠΑΕ/ Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών/ Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων
«Η κτηνοτροφική παραγωγή και η ασφάλεια των τροφίμων ζωικής προέλευσης καθώς η περιοχή μας γίνεται επίκεντρο της κλιματικής κρίσης» Θεόδωρος Καλλίτσης Αμερικανική Γεωργική Σχολή
18:15 – 19:00 Βιομηχανία
«2050: Preparing for Change in the Agri-food System in Greece», Καθ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, Αμερικανική Γεωργική Σχολή/ Κολλέγιο Περρωτής
«Που το πάνε οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας; Ανάλυση των Αποτελεσμάτων του B–Resilient», Θεόδωρος Τσαμουρτζής, ATECluster
Συζήτηση
19:00 – 19.45 Καινοτομία
«Αγροδιατροφικά Συστήματα σε Περίοδο Κρίσης: Ο ρόλος της καινοτομίας», Καθ. Αναγνώστης Αργυρίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου & ΕΚΕΤΑ/Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών
«Open Innovation Challenges: Innovation for Society Awards 2024», Σταύρος Μαντζανάκης OSLO/Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
«Πόση Τεχνολογία Χωράει από το Χωράφι στο Πιάτο;», Σταύρος Παπαδόπουλος Νέα Γεωργία/ Νέα Γενιά
19:45 – 20:00 Ανοιχτή Συζήτηση – Συμπεράσματα