Τεχνικά Αγγλικά

Γενικά

Περιεχόμενα μαθήματος

  • Κείμενα με θέμα: νομοθεσία και  κανονισμοί για την τεχνολογία τροφίμων, διατροφή και επεξεργασία  τροφίμων, μέθοδοι επεξεργασίας  τροφίμων, ανάπτυξη προϊόντων,  συστήματα παραγωγής, διαδικασίες συντήρησης, ασφάλεια τροφίμων (ΙSO, HACCP), τυποποίηση τροφίμων, καινοτόμα τρόφιμα.
  • Επαναληπτική άσκηση δευτερευουσών προτάσεων.
  • Ανάκτηση πληροφοριών από το διαδίκτυο.
  • Προφορική παρουσίαση εργασιών.
  • Υπόδειγμα και συγγραφή βιογραφικού σημειώματος.

Μαθησιακοί Στόχοι

Το μάθημα αποσκοπεί στην επίτευξη των ακόλουθων μαθησιακών αποτελεσμάτων από  τους φοιτητές:

  • απόκτηση γνώσης της ορολογίας της Τεχνολογίας Τροφίμων μέσα  από κείμενα,
  • συμπλήρωση διαγραμμάτων και πινάκων,
  • συγγραφή αναφοράς, άρθρου, περίληψης,
  • συγγραφή  βιογραφικού  σημειώματος,
  • επαναληπτικές ασκήσεις γραμματικής,
  • τεχνικές ανάγνωσης.

Γενικές Ικανότητες

  • Αναζήτηση, ανάλυση και σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών, με τη χρήση και των απαραίτητων τεχνολογιών.
  • Αυτόνομη εργασία.
  • Εργασία σε διεθνές περιβάλλον.
  • Εργασία σε διεπιστημονικό περιβάλλον.

Μέθοδοι Διδασκαλίας

Πρόσωπο με πρόσωπο

  • Διαλέξεις (θεωρία και ασκήσεις) στην αίθουσα.

Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών

  • Σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή.
  • Επικοινωνία με τους φοιτητές στην ηλεκτρονική διαδικτυακή πλατφόρμα Moodle.

Οργάνωση Διδασκαλίας

ΔραστηριότηταΦόρτος εργασίας εξαμήνου
Διαλέξεις20
Αυτοτελής Μελέτη55
Σύνολο75

Αξιολόγηση Φοιτητών

Μέθοδοι αξιολόγησης:

  • Γραπτές τελικές εξετάσεις (100% του τελικού βαθμού).

Τα κριτήρια αξιολόγησης παρουσιάζονται και αναλύονται στους φοιτητές κατά την έναρξη του εξαμήνου.

Συνιστώμενη Βιβλιογραφία

  1. Boskos, D. 1998. English-Greek dictionary of food science and technology. Gargatanis Publications.
  2. International Food Information Service (IFIS Publishing) (Eds.). 2009. Dictionary of Food Science and Technology. Wiley-Blackwell.
  3. Jeantet, R., Croguennec, T., Schuck, P., & Brulé, G. (Eds.) 2016. Handbook of food science and technology 2: food process engineering and packaging (Vol. 2). ISTE Ltd.
  4. Jeantet, R., Croguennec, T., Schuck, P., & Brulé, G. (Eds.). 2016. Handbook of food science and technology 3: food biochemistry and technology (Vol. 3). ISTE Ltd.
  5. Katsampoxaki-Hodgetts, K. 2017. English for Chemistry EAP. Disigma Publications.
  6. Morton, I. D. & Morton, C. 1977. Elsevier’s dictionary of food science and technology: in four languages, English, French, Spanish, German, with an index of Latin names. Elsevier Scientific Publishing Co.
  7. Rizomilioti, V. & Malivitsi, Z. 2021. The Chemistry between us. Athanasiou Altintzi Publications.