Με χαρά ανακοινώνουμε την επικείμενη έναρξη σεμιναρίων διά βίου μάθησης με θέμα: “ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ”. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε:
- Εργαζόμενους στη βιομηχανία κρέατος και κρεατοσκευασμάτων
- Εργαζόμενους σε κρεοπωλεία -Οικοτέχνες
- Πτυχιούχους κρεοτεχνίας -Απόφοιτους σχολών τροφίμων
- Επαγγελματίες των τροφίμων εν γένει -Ενσυνείδητους καταναλωτές
Τί προσόντα απαιτούνται;
- Απολυτήριο Γυμνασίου.
- Προαιρετικά απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γενικού ή τεχνικού ή επαγγελματικού Λυκείου).
Χορηγούμενο πιστοποιητικό: Πιστοποιητικό επιμόρφωσης (3 ECTS)
Συνολική διάρκεια: 90 ώρες, μοιρασμένες σε εννέα Σαββατοκύριακα (5 ώρες Σάββατο και 5 ώρες Κυριακή).
Κόστος συμμετοχής: 500 ευρώ ανά άτομο.
Χώρος: Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (πρώην ΤΕΙ), 57400 Σίνδος (Θεσσαλονίκη).
Κύρια αντικείμενα που θα παρουσιαστούν:
- Θεωρία αλλαντοποιίας
- Ασφάλεια τροφίμων/κρεατοσκευασμάτων
- Πακτική αλλαντοποιία
- Επεξεργασία και συντήρηση αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων
- Συσκευασία και συνθήκες αποθήκευσης αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων
- Ειδικά θέματα αλλαντοποιίας
- Συνταγές
- Μαρινάδες
Ο πρώτος κύκλος αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024.
Επικοινωνία: Χρήστος Ριτζούλης, Καθηγητής Χημείας Τροφίμων ΔΙΠΑΕ.
Ερωτήσεις και διευκρινήσεις στο: food-diaviou@food.ihu.gr
Ιστότοπος προγράμματος: https://kedivim-apply.ihu.gr/node/279