Πρόγραμμα εξεταστικής χειμερινού εξαμήνου 2023-24

Το πρόγραμμα της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου 2023-24 παραμένει όπως ανακοινώθηκε και είναι αυτό. Υπενθυμίζεται ότι στην επί πτυχίω εξεταστική (μαθήματα εαρινού εξαμήνου) έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι φοιτητές του προγράμματος σπουδών του ΑΤΕΙΘ. Προσοχή, γιατί στις 29/1 οι ώρες εξέτασης των μαθημάτων είναι διαφορετικές και επισημαίνονται με πράσινο!!!

 

Με την ευκαιρία, ακολουθεί ενημέρωση για τις παρουσιάσεις του Σεμιναρίου, οι οποίες αφορούν μόνο τους φοιτητές του προγράμματος σπουδών του ΑΤΕΙΘ. Οι παρουσιάσεις των φοιτητών του προγράμματος σπουδών του ΔΙΠΑΕ που έχουν παρακολουθήσει το μάθημα και επιθυμούν να παρουσιάσουν θα γίνουν το Μάρτιο (η σχετική ανακοίνωση θα βγει μαζί με την ανακοίνωση του προγράμματος του εαρινού εξαμήνου).

 

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στις 16 και 17/1/2024 και ώρες 9 και 11 (τόσο οι μέρες όσο και οι ώρες θα οριστικοποιηθούν ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων). Η παρουσία των φοιτητών θα είναι υποχρεωτική σε όλο το δίωρο της εξέτασής τους (άρα δεν μπορείτε να παρουσιάσετε και να φύγετε). Η ημερομηνία αποστολής των γραπτών εργασιών θα είναι η 31/1/2024. Όλες οι παραπάνω ημερομηνίες και όροι θα τηρηθούν αυστηρά. Μπορείτε να δηλώσετε ότι θα εξεταστείτε στέλνοντας ένα e-mail στο vkarageorgiou@ihu.gr μέχρι τις 9/1/2024. Σε αυτό το e-mail θα μου γράψετε σε ποια από τα μαθήματα της Φυσικοχημείας Τροφίμων, Επεξεργασίας Τροφίμων ΙΙ (Ε), Χημείας Τροφίμων (Ε) και Τεχνολογίας και Ελέγχου Ποιότητας Νερού (Θ+Ε) θα εξεταστείτε, ώστε να κανονίσω το πρόγραμμα των παρουσιάσεων (να σημειώσω ότι δεν μπορείτε να επιλέξετε ημερομηνία ή ώρα εξέτασης, εκτός και αν εξετάζεστε σε κάποιο από τα προαναφερόμενα μαθήματα). Όλες οι παραπάνω ημερομηνίες και όροι θα τηρηθούν αυστηρά.

Κατά τα άλλα ισχύουν τα γνωστά:

Η εργασία θα πρέπει να αποτελείται από 5 τουλάχιστον άρθρα έγκριτων επιστημονικών περιοδικών. Τα άρθρα δεν μπορεί να είναι βιβλιογραφικές ανασκοπήσεις (reviews). Ένας τρόπος για να καταλάβετε ότι το άρθρο είναι κατάλληλο είναι η ύπαρξη του κεφαλαίου Materials and Methods ή Experimental. Σας συμβουλεύουμε να μην επιλέξετε το θέμα της Μελέτης, γιατί αυτό που σας ζητούν στη Μελέτη είναι διαφορετικό από αυτό που ζητάμε στο Σεμινάριο με αποτέλεσμα είτε να παίρνετε χαμηλούς βαθμούς είτε να κόβεστε.

Η παρουσίαση θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 10 διαφάνειες (τουλάχιστον 2 από κάθε εργασία) εκτός του τίτλου, της εισαγωγής, των συμπερασμάτων και της βιβλιογραφίας. Ως περιεχόμενο αυτών των 10 διαφανειών νοείται τουλάχιστον ένα διάγραμμα ή πίνακας ή φωτογραφία με αποτελέσματα από το άρθρο. Οι παρουσιάσεις θα είναι αυστηρά 7λεπτες (κριτήριο βαθμολόγησης).

Η γραπτή εργασία θα είναι συνολικά 10 σελίδες (χωρίς το εξώφυλλο και τον πίνακα περιεχομένων). Το καθαρό κείμενο θα πρέπει να είναι 5 σελίδες. Η γραμματοσειρά θα είναι Times New Roman, Arial ή Callibri με μέγεθος 11 και το διάστιχο 1,5.

Διευκρινίζεται ότι οι φοιτητές που θα κοπούν για οποιοδήποτε λόγο θα πρέπει στο επόμενο εξάμηνο να κάνουν καινούρια εργασία (παρουσίαση και γραπτή εργασία). Αυτό προφανώς σημαίνει ότι σε αυτή την εξέταση δεν μπορείτε να παρουσιάσετε την ίδια εργασία με αυτή παλαιοτέρου εξαμήνου στην οποία κοπήκατε.