Παρακάτω θα δείτε τα θέματα των πτυχιακών εργασιών για το χειμερινό εξάμηνο 2024-25. Παρακαλούνται οι φοιτητές να επικοινωνήσουν άμεσα με τους εισηγητές, ώστε να συμπληρώσουν τη Δήλωση θέματος Πτυχιακής Εργασίας, την οποία μπορούν να βρουν στην Υποστήριξη –> Χρήσιμα Έντυπα για Φοιτητές.
Θέμα | Εισηγητής |
Αντιβιοτική αντοχή βακτηρίων απομονωμένων από μύδια σε διαφορετικέςμυδοκαλλιέργειες της Ελλάδας | Rhoades |
Αντιβιοτική αντοχή βακτηρίων απομονωμένων από νερό σε διαφορετικέςμυδοκαλλιέργειες της Ελλάδας | Rhoades |
Μελέτη συμποκοποίησης βιοδραστικών ουσιών σε συστήματα αμύλου και βελτιστοποίηση ιδιοτήτων μεμβρανών αμύλου | Γούλας |
Βελτιστοποίηση ιδιοτήτων μεμβρανών αμύλου με ενισχυτικό δομής κυτταρίνη από κουκούτσια σταφυλιού | Γούλας |
Μελέτη της δημιουργίας μεμβρανών κουτίνης – συμπολυμερισμός με έλαια και κήρους | Γούλας |
Μελέτη της δημιουργίας μεμβρανών κουτίνης – συμπολυμερισμός με ενισχυτικά δομής | Γούλας |
Επίδραση του ποσοστού εμβολιασμού των κόκκων κεφίρ και της προσθήκης τρεχαλόζης στην παραγωγή κεφιράνης κατά τη θερμική κατεργασία του κεφίρ | Δημητρέλη |
Επίδραση του αιθέριου ελαίου ρίγανης που χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα ζωοτροφών στις ιδιότητες γαλακτοκομικών προϊόντων από βιολογικό κατσικίσιο γάλα | Δημητρέλη |
Ρεολογικές ιδιότητες αναπληρωμάτων μαγιονέζας με βάση το ηλιέλαιο και το κόμμι ξανθάνης | Θωμάρεϊς |
Προσδιορισμός ελάχιστης υγρασίας επιβίωσης φυτών τομάτας, μελιτζάνας και πιπεριάς | Θωμάρεϊς |
Συστηματική διάκριση ειδών διθύρων (γένος Isognomon) με τη χρήση της ανάλυσης πρωτοδιάταξης | Ιμσιρίδου |
Δημιουργία και κατάθεση νουκλεοτιδικών αλληλουχιών σε διεθνείς βάσεις δεδομένων, ειδών που διαβιούν στη λίμνη Βόλβη | Ιμσιρίδου |
Παραλαβή και χαρακτηρισμός ελαίου μικροφυκών | Καλογιάννη |
Προστατευτική δράση ελαίου σε ερυθροκύτταρα που υπόκεινται σε οξειδωτικό στρεσ | Καλογιάννη |
Κινητική μελέτη της προσρόφησης βαρέων μετάλλων από υδατικά διαλύματα σε βιοάνθρακα από παραπροϊόντα οινοποίησης | Καπνιστή |
Προσρόφηση βαρέων μετάλλων σε βιοάνθρακα από παραπροϊόντα οινοποίησης | Καπνιστή |
Μελέτη του τρόπου προσθήκης του νανοπηλού σε φιλμ αμύλου | Καραγεωργίου |
Παρασκευή μικροσωματιδίων πολυσακχαρίτη μπάμιας με ξηραντήρα εκνέφωσης | Καραγεωργίου |
Μελέτη με υπολογιστική ρευστοδυναμική της θέσης του ψυχρού σημείου κατά την διάρκεια της αποστείρωσης κονσέρβας | Κουλούρης |
Χρήση μοριακών τεχνικών για την ταυτοποίηση βακτηρίων απομονωμένων από δείγματα μυδιού μονάδων εκτροφής της Ελλάδας | Λυκοτραφίτη |
Χρήση μοριακών τεχνικών για την ταυτοποίηση βακτηρίων απομονωμένων απόδείγματα νερού μυδοκαλλιεργητικών μονάδων της Ελλάδας | Λυκοτραφίτη |
Επίδραση της προσθήκης φυτικών πρωτεινων στα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενεργειακών σνακ | Παπαγεωργίου |
Συσκευασία καστανού ρυζιού με βιοαποικοδομήσιμα φιλμ αμύλου και συμπλόκων αμύλου ασκορβικου οξεος | Πετρίδης |
Θερμοδυναμικός χαρακτηρισμός υδροκολλοειδών | Ριτζούλης |
Θερμική συμπεριφορά και ζώνες απορρόφησης υπερύθρου του DL-τρυγικού οξέος | Τσιόπτσιας |
Εκχύλιση λιπών και ελαίων από βιομάζα με διαλύτες μεταβλητής πολικότητας | Τσιόπτσιας |
Μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων | Κοντογεώργος |
Μάρκετινγκ αγροτικών τροφίμων | Κοντογεώργος |