Εξέταση Σύνταξης Επιστημονικών Εκθέσεων (Σεμιναρίου) το Σεπτέμβρη

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στις 12 (στις 9 και στις 12) και 13/9 (στις 12) (τόσο οι μέρες όσο και οι ώρες θα οριστικοποιηθούν ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων). Η παρουσία των φοιτητών θα είναι υποχρεωτική σε όλο το δίωρο της εξέτασής τους (άρα δεν μπορείτε να παρουσιάσετε και να φύγετε). Η ημερομηνία αποστολής των γραπτών εργασιών θα είναι η 20/9. Όλες οι παραπάνω ημερομηνίες και όροι θα τηρηθούν αυστηρά. Μπορείτε να δηλώσετε ότι θα εξεταστείτε στέλνοντας ένα e-mail στο vkarageorgiou@ihu.gr μέχρι την 1/9. Σε αυτό το e-mail θα μου γράψετε σε ποια από τα μαθήματα της Βιοχημείας Τροφίμων, Επεξεργασίας Τροφίμων ΙΙ και Μάρκετινγκ Τροφίμων θα εξεταστείτε, ώστε να κανονίσω το πρόγραμμα των παρουσιάσεων (να σημειώσω ότι δεν μπορείτε να επιλέξετε ημερομηνία ή ώρα εξέτασης, όμως η παρουσίασή σας δεν πρόκειται να συμπέσει με κάποια από τις προαναφερόμενες εξετάσεις σας). Όλες οι παραπάνω ημερομηνίες και όροι θα τηρηθούν αυστηρά.

Κατά τα άλλα ισχύουν τα γνωστά:

Η εργασία θα πρέπει να αποτελείται από 5 τουλάχιστον άρθρα έγκριτων επιστημονικών περιοδικών. Τα άρθρα δεν μπορεί να είναι βιβλιογραφικές ανασκοπήσεις (reviews). Ένας τρόπος για να καταλάβετε ότι το άρθρο είναι κατάλληλο είναι η ύπαρξη του κεφαλαίου Materials and Methods ή Experimental. Σας συμβουλεύουμε να μην επιλέξετε το θέμα της Μελέτης, γιατί αυτό που σας ζητούν στη Μελέτη είναι διαφορετικό από αυτό που ζητάμε στο Σεμινάριο με αποτέλεσμα είτε να παίρνετε χαμηλούς βαθμούς είτε να κόβεστε.

Η παρουσίαση θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 10 διαφάνειες (τουλάχιστον 2 από κάθε εργασία) εκτός του τίτλου, της εισαγωγής, των συμπερασμάτων και της βιβλιογραφίας. Ως περιεχόμενο αυτών των 10 διαφανειών νοείται τουλάχιστον ένα διάγραμμα ή πίνακας ή φωτογραφία με αποτελέσματα από το άρθρο. Οι παρουσιάσεις θα είναι αυστηρά 7λεπτες (κριτήριο βαθμολόγησης).

Η γραπτή εργασία θα είναι συνολικά 10 σελίδες (χωρίς το εξώφυλλο και τον πίνακα περιεχομένων). Το καθαρό κείμενο θα πρέπει να είναι 5 σελίδες. Η γραμματοσειρά θα είναι Times New Roman, Arial ή Callibri με μέγεθος 11 και το διάστιχο 1,5.

Διευκρινίζεται ότι οι φοιτητές που θα κοπούν για οποιοδήποτε λόγο θα πρέπει στο επόμενο εξάμηνο να κάνουν καινούρια εργασία (παρουσίαση και γραπτή εργασία). Αυτό προφανώς σημαίνει ότι σε αυτή την εξέταση δεν μπορείτε να παρουσιάσετε την ίδια εργασία με αυτή παλαιοτέρου εξαμήνου στην οποία κοπήκατε.

Όλες οι υπόλοιπες ενημερώσεις (πρόγραμμα παρουσιάσεων κλπ) θα γίνουν μέσω της σελίδας του μαθήματος στο moodle.